پرسش های متداول

به مدیریت و کنترل یک هواپیما، بالگرد و یا هر وسیله پروازی را در یک سورتی پرواز، از لحظه ورود به فرودگاه و برخاست از زمین و گذشت از مسیر پروازی تعیین شده، تا فرود یا لندینگ، را خلبانی می گویند.

وسایل پرنده ای که حداکثر وزن برخاست آنها، با دو سرنشین، ۶۰۰ کیلوگرم بوده را وسیله پرنده فوق سبک می گویند. از وسایل پرنده فوق سبک می توان به هواپیماهای فوق سبک یک و دو نفره، کایت موتوردار، پاراگلایدر موتوردار و بالگرد فوق سبک(جایروپلن) اشاره کرد.

در این دوره آموزش خلبانی فوق سبک، دانشجوی خلبانی با گذراندن ۹۰ ساعت کلاس های تئوری و ۵۰ ساعت پرواز آموزشی و پس از موفقیت در آزمون، گواهینامه خود را از سازمان هواپیمایی کشوری دریافت می کنند. با این گواهینامه که بین‌الملی است، فرد می‌تواند خود به تنهایی در محدوده فرودگاه با وسایل پرنده مورد نظر پرواز کند.

شرایط داوطلب

  •  داشتن حداقل ۱۸ سال سن
  • داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم
  • تایید سلامت کامل جسمی که از طرف مرکز پزشکی مورد تایید سازمان هواپیمایی کشور، صادر می شود.
  • انجام امور اداری مرتبط

در این دوره مهمترین شرط، داشتن گواهینامه UL-PPL می باشد. فرد با گذراندن ۷۰ ساعت کلاس‌های تئوری و ۷۰ ساعت پرواز آموزشی، پس از قبولی در آزمون نهایی، موفق به اخذ گواهینامه خلبانی UL-CPL  می‌گردد. که با این گواهینامه، افراد می‌توانند همراه با یک نفر دیگر، پرواز کنند.

شرایط داوطلب

  • داشتن گواهینامه UL-PPL
  • تایید سلامت کامل جسمی و روحی از طرف مرکز پزشکی معتمد سازمان هواپیمایی کشوری
  • انجام امور اداری مرتبط

پس از گرفتن گواهینامه بین المللی خلبانی قادر خواهید بود در کلیه سایتهای پروازی در هر جای دنیا پرواز کنید.

دندان پر کرده و یا عینک به هیچ وجه و در هیچ کجای دنیا، مانع آموزش خلبانی  نیست. هر چند کور رنگی می تواند مشکل ساز باشد ولی شماره عینك و آستیگمات بودن چشم در آموزش خلبانی مشكلی به وجود نمی آورد. تست پزشکی لازم قبل از شروع دوره آموزش خلبانی به علاقه مندان توصیه می شود.

اندازه قد خلبانان نباید از ۱۶۵ سانتیمتر كمتر باشد و وزنشان نیز نباید از مقدار متناسب با قدشان بالاتر برود. تست پزشکی لازم قبل از شروع دوره آموزش خلبانی به علاقه مندان توصیه می شود.

مدت اعتبار تست پزشکی خلبانی به سن افراد ارتباط دارد.

دانشجویان پس از پایان دوره های خلبانی برای دریافت گواهی نامه به سازمان هواپیمایی کشوری معرفی خواهند شد و پس از موفقیت در آزمون سازمان هواپیمایی، گواهی نامه بین المللی توسط سازمان هواپیمایی کشوری برای دانشجو صادر خواهد شد.

ابتدا دانشجو بایستی فرم مربوطه را از مرکز آموزش هوانوردی مورد نظر دریافت کرده و پس از مراجعه به مرکز پزشکی مورد تایید سازمان هواپیمایی کشوری، آزمایشات مربوطه را زیر نظر پزشک متخصص انجام دهد. بعد از تایید پزشک، گواهی مربوطه صادر می شود.

تماس با واحد آموزش مركز هوانوردي پرديس و سپس مراجعه به آدرس زير

آدرس مرکز معاینات پزشکی :

تهران _ شهرك قدس، بلوار شهيد دادمان،انتهاي بلوار درختي، پلاك ۱  درمانگاه فوق تخصصي تابان
شماره تماس: ۸-۲۲۳۷۷۲۵۱
و دیگر مراکز پزشکی مورد تایید سازمان هواپیمایی کشوری